BUS ELLER GODIS

 

 
 
Godis, jag väljer dig.
 
Lördagsjobb står på schemat! Efter en intensiv fredag på jobbet ock stängning på det, så sitter jag här, lite tröttare än vanligt, redo för att öppna coop idag. Sedan när jag slutat har jag bestämt mig för att köpa en stor påse lördagsgodis, sedan ska jag nog köpa en pizza ocksååå.
 
 
Hur som helst, jag tänkte mest bara lägga in en bild på min bordsföränding. Jag blev riktigt nöjd. Nu väntar jag bara på att min nya fina matta ska komma. Blir spännande att se om mitt tv-rum seglar i hamn.
 
Trevlig allahelgona!
 
 
 
 

MEDAN TIDEN GICK

 
 
Efter en fantastisk helg, så måste jag erkänna att det känns helt okey med en ny vecka. Under min lediga helg, så hann jag med ganska mycket faktiskt. I lördags morse så drog ja näven ur brödrosten ock började med mitt vitrinskåp.. Nu är jag skapligt motiverad att göra klart det, eftersom jag kommit en bra bit på vägen. Jag trodde dock inte att jag hade så pass mycket glas som jag faktiskt har... Men jag tycker det är oerhört kul att plocka fram fina glas när man väl får främmat. Så mer glas under min livsresa kommer det att bli, utan tvekan!
 
 
Nu ska jag njuta av min färskpressade äppeljuice innan jag fortsätter med min städning.
 
 
 

LÖRDAGSBESTÄLLNING

 
 
Godmorgon på er. Jag har sovit så fantastiskt gott inatt. Det kan vara på grund av vinet igår, det brukar ju få mig att slappna av. Hur som helst, så klickade jag precis hem ett kamerastativ som jag velat ha väldigt länge. Men nu hittade jag ett som gick att variera mellan 60 cm upp till 153 cm, så då fanns det inget som sa att jag inte borde beställa det.
 
 
 
 
Ikväll ska jag till Skövde ock dricka vin ock äta tapas med tjejerna. Det ska bli trevligt. Det krånglar dock med skjussen hem. Går bara en buss hem vid 02:20 ock jag tror inte att det kommer bli så sent ikväll. Så vem vet, det kanske slutar med att jag får ta bilen som vanligt..
 
Nu ska jag äta frukost. Bästa målet på dagen. Speciellt när kyskåpet är fullt så man kan lyxa till det lite.
 
 
 

WHAT WOULD A SMILE BE

IF NOT A TEAR SOMETIME
 
 
 
 
 
Så underbart med en ledig dag! Igår drog jag igång med min städning, ock eftersom min plan var att gå till botten, så började jag med att slita av alla överdrag runt soffkuddarna. Usch det var något av det svettigaste alltså... Hahah, Gick helt okeey med sittdynorna, men när det kom till ryggkuddarna så fick jag slita som en varg. Kuddarna är så ofantligt stora medans fodralen kändes som mer eller mindre halva den storleken. Jag kom ju inte undan utan att förstöra en kudde.. (Vad annars). Men ah det åkte in i tvättmaskinen ock imorse när jag vaknade hade de torkat, så då var det "bara" att stoppa i kuddarna igen. Bara säger jag, men det tog någon timma om sanningen ska fram. Huuuah, vad skönt att jag nu kan bocka av det.
 
Eftersom jag väntar på två leveranser med bland annat en tv-rumsmatta ock marmor-fixet till tv-rumsbordet, så kände jag även att det var dags för en liten organisering bland mina prylar. Så just nu trivs jag extra bra här i soffan ska ni veta.
 
Kommer fortsätta min städning imorgon. Något som jag måste göra, är att diska allt i vitrinskåpet. Det ser jag ju verkligen inte fram emot, men jag vet med mig att det måste göras. Sedan om det blir denna helgen återstår att se.
 
Ikväll bestod min middag av sparrispotatis, oxfilé ock rödvinssås tillsammans med en flaska rött. Ofattbart gott. Sedan hade jag även köpt med mig en chokladkaka ock en chipspåse. Så min fredag känns helt okeey just nu. Nästan så jag ger den en stjärnklar 10. Jaa fan kvällen är bannemig en 10:a!
 
Nu ska jag fortsätta med mitt vin :)
 
 
 
 

.

 
 
Har precis kommit hem från min frukost på hembageriet tillsammans med Mathilda ock Svea. Vi tog även en sväng över torget ock jag köpte min första fina tomte. Ovanligt nog, så är det första året på länge som jag faktiskt längtar till jul. Just det att allt runt julen är så mysigt. Glögg, pepparkakor, julgodis, familj ock vänner, julpyssel, julbak, ja ni hajjar.. Allt det faller in så oerhört bra hos mig.
 
Min plan just nu är att städa av lite granna, innan jag spenderar kvällen på coop. Därefter kan jag bocka av mitt tolv dagars jobb ock njuta av en ledig helg. Då känner jag mig lyckligare än vanligt! :)
 
 
Idag vill jag även önska grattis till Madde som även hon går in i 24-crewet. Välkommen! ♥
 
 
 
 
 

VARDAGEN TILL

 
 
 
 
 
Så vad gör jag då vaken klockan tre på natten? Hade en väldigt dålig dag igår på jobbet. Trodde bokstavligt talat att jag skulle åka på stryk. Så de sista två timmarna var jag mer eller mindre livrädd. Men vid 17 gick jag av mitt pass ock kom därifrån helskinnad. När jag kom hem så var psyket ganska kasst, så jag slängde först i ved i pannan, sedan gjorde jag en inbakad pizza, åt 200 gram choklad ock somnade vid 20.00. Vaknade sedan vid 22 ock kröp ner i sängen. Därefter vaknade jag vid halv två av en mardröm såklart... Kunde inte somna om, så nu har jag tagit med täcke ock hela köret till soffan ock ska slänga på någon barnfilm, så kanske jag kan sova några timmar till. Vet bara inte vilken jag ska se.. Biet maya kanske?
 
 
Hur som helst, imorn eller jag idag bitti (?) ska jag till Hembageriet ock äta frukost med Mathilda :) Det ska bli riktigt mysigt!
 
Hoppas ni andra sover gott.
 
 
 

INTE ALLS DYRT ELLER PERFEKT!

 
 
Dagens första lögn, 02:53. Rubriken!
Tror faktiskt inte att så många är medvetna om vad inredning ock dekoration i dagens läge kostar!
Här får ni sanningen bakom mina waaaaanties! Helt sjuuuuuuukt, men ack så snyggt!
 
 
 
 
 
 
 
 

ROSES

 
 
 
 
 
Känns skönt att bocka av jobbarhelgen. När jag kom hem från jobbet, så gick jag ut ock tvättade av bilen. Kände att det var dags att göra det nu, innan vintern faller på. Sedan tvättade jag mina sängkläder ock kunde hänga ut dem i friska luften. Så ikväll får jag återigen hoppa ner i en renbäddad säng. Fan vad det får mig att mår bra, bara tanken på det.
 
Denna söndag avslutade jag med en pizza ock en B&J som efterrätt. Just nu mår jag ofattbart bra. Mätt är jag varjefall. Ska se på premiären av solsidan, yeeeey fucking solsidan! Bästaaa!
Sedan ska jag nog krypa i säng, så jag är vaken imorn bitti när sotaren kommer.
 
 
 

FÖR BORT DET ONDA UR MIN FAMN

 
 
 
 
 
Med en kopp te i andra näven, lite musik som fyller rummet ock förhoppningsvis en solig lördag på ingång, så känns det helt okeey att gå ock jobba idag. Det var allt för nu, trevlig helg på er!
 
 
 

BELÖNAR MIG MED SHOPPING

 
 
Shopaholic
 
Imorse när jag vaknade så var det fruktansvärt kallt här inne. 17 grader för att vara exakt.. Burrr! Nu har jag precis tänt i pannan, så hoppas värmen ska sprida sig så snart som möjligt. Men raggsockar ock mjukiskläder går ju alltid hem en fredagsmorgon.
 
Nu har jag bara en veckas jobb kvar innan jag är ledig. Än så länge flyter det på. Men idag så kände jag att jag var värd en belöning. Har länge velat byta ut min tv-rums matta för att jag har fått för mig att min kanin har gjort sina behov på den någon gång. Dessutom så har jag tittat på en matta sedan säkert ett år tillbaka, så jag passade på att beställa den, nu när jag jobbat lite extra. Då har man råd med en ny matta. Inget mer kaninbus på den kommande mattan minsann för att vara på den säkra sidan! Sedan blev det lite nya fina dekorationer inför vintern.
 
 
 
 
 

VILL NI VETA VAD

 
 
Något av det bästa jag vet, som kan liva upp vilken rutten dag som helst. Inte för att jag haft en rutten dag, men ni förstår poängen. Att ta en titt på mobilen efter 10 timmars jobb ock så har någon lagt ner sin själ i att bara sätta ett datum som vi kan träffas! Idag stod Hanna för en tiopoängare. Blir så lycklig av att veta att jag har ett datum att se fram emot, en dag då jag får hänga med några fantastiska människor! Det passar så jävla bra just nu också, när det är min enda lediga helg på 27 dagar ... Slår ett slag för fina människor!
 
 
Nu ska jag slå på paradise ock ha en fortsatt bra kväll precis som jag hoppas att ni får :)
 
 
 

.

 
 
Jag har ett glasbord här hemma som har en guldig ram. Inredningsmässigt så skulle det passa bättre om bordet hade silvriga kanter, eftersom min inredning i tv-rummet består av svart ock silver ock en gnutta vitt. Men jag har kollat runt om någon vet om man kan måla guldet till silver, men har ännu inte fått någon positiv respons på det. Men vet ni vad. Nu ska jag fixa ordning glasskivorna så de får ett utseende av marmor. Inväntar en leverans för att dra igång, men jag tror att det kan blir bra. Guld ock marmor går ju hand i hand, så då kanske det kan lösa problemet ändååå, jag älskar ju ändåå material i mässing. Riktigt förväntansfull är jag för att se hur materialet som jag väntar på ser ut. Om det går hem, så kommer resultatet såklart komma upp här.
 
Något som jag bara måste få ur mig.. Allt som man är stolt över tycker jag att man ska få visa upp, varesig det är en fet bränna, magmuskler, eller ett projekt. Folk är ganska dömmande faktiskt. Går det en kille utan tröja på stan till exempel som faktiskt kan bära upp sin kropp. Då klagar folk på att har skryter om det eller att man inte borde gå utan tröja på stan. Håll käften känner jag lite där. Han har säkert inte fått det gratis, dessutom, så måste man få vara stolt, även om det sticker i andras ögon, skit samma! Puuuuh!
 
 
 
Här är bordet i dagsläget, dock en extremt gammal ock suddig bild.
Men jag ser fram emot en förändring!
 
 
 
 
 
 

50 DAGAR UTAN GODIS FIRAS MED ..

 
 
 
 
Till en början så trodde jag aldrig att jag skulle klara det. Men anledningen till att jag gav mig in på det var för att jag ville se om det kunde bli någon förändring kroppsmässigt. Nu när dagarna är räknade, så inser jag att jag ser precis likadan ut som för 50 dagar sedan. Jag har även insett att det är helt normalt att unna sig något gott om helgerna. Det gör varken positiv eller negativ påverkan på mig. Jag ser ut som jag gör. Nu är det bara psyket som ska fatta det också. Det skulle säkert kunna gå att ändra på sig, men då får man leva med så lite av det goda. En sådan plåga tänker jag faktiskt inte utsätta mig själv för. Alla dieter, det är fan inget för mig alltsååå, punkt slut!
 
 
 
 

STÄLL IN FOKUS

 
 
Höll på att säga i vanlig ordning ock tänkte för mig själv att det kan ju inte stämma. Men om jag ska tänka två gånger, så har jag faktiskt gjort det till en vana att hoppa i min pyjamas ock mjukisstrumpor efter en dusch. Extra skönt är det nu när det blir kyligare ock mörkret faller på. Idag var det lite skönare än vanligt efter att ha målat ute i fägre runt sex timmar. När skymningen var på ingång gick vi in ock åt middag i form av grillat. Kanske sista grillningen för detta året, så det var perfekt. Imorn går jag på en 12-dagars period av jobb, så jag varnar er om bloggtorka, som man kan kalla det för. Vet inte om det kommer ske, vi får se, men min nästa lediga dag är den 23:e oktober. Det är även en helg som jag ska njuta lite extra av, för därefter så kör jag 14 dagar i sträck innan jag får en dag off. Men min motivation sitter där den ska, så tack.
 
 
Jag är en riktig jävla looser när maten dukas fram..
 
 
 
 
 

FRUKOST

 
 
 
 
 
 
Idag blir det en omtalad chiapudding ock smoothie till frukost. Där jag har fördelat det i lager för lite godare smak. Ni som inte fallit för chiapuddingen än, så ligger fusket i att man sötar med flytande honung ock vaniljpulver. Alltså bra ingredienser som gör den så mycket godare. När jag betat av frukosten så ska jag leta fram målarkläderna ock göra mig redo för en dag ute i fägre.
 
 
 

ORDNING OCK REDA

 
 
Gjorde precis en beställning på detta nedanför. En pärm, ett pennfodral, ett linjerat block ock ett budget-block för att få bättre koll på ekonomin. Allting kan fästas i pärmen. Utmärkt om ni frågar mig. Nästa år är det jag som tar tag i mig själv, ock jag känner mig redo!
 
 
 
 
 

MAGNUS ENGLUND

 
Tjena, vad klockan helt plötsligt var mycket när idol ock eftersnacket var slut. Brukar nog inte titta på klockan i vanliga fall. Men idag åkte min favorit ut, underbara magnus ♥ !
 
 
 
 
 
 
 
Nu är klockan halv tolv, ock jag har bäddat ner mig i soffan. Imorn ska jag ut till pappa ock hjälpa honom att måla om huset. Färgerna som han har valt är så jääääävla snygga tillsammans! Tredje gången under min livstid som huset får en ny utsida. Alla gånger har det varit så rätt men nu är det så jävla mycket mer rätt!
 
 
 
 

FREDAG OCK LEDIGHET

 
 
 
 
Detta är min frukost idag (y)

2 frysta bananer
1 icke fryst banan
2 msk kakao
2 msk agavesirap eller honung
 

Mixa alla ingredienser i en matberedare eller en bra mixer.
Toppa med något som du tycker om.

 

GOD MORGON

 
 
 
 
 
På bordet framför mig står min gigantiska mugg fylld med te ock honung. Dagarnas första bästa över detta halvåret. 
 
Idag jobbar jag mellan 8-17. Därefter ska jag åka till skövde ock möta upp pappa-familjen för en kväll på restaurang. Ikväll ska vi till pinchos, vilket jag ser fram emot. Nu ska jag fortsätta mitt slurplande på mitt hettande te. Ha en fantastisk dag!
 
 
 

MOMENT OF GOLD

 
 
Sådär, nu har jag tagit en dusch ock hoppat i min pyjamas. Bästa känslan. Ikväll får jag även slumra in i nytvättade sängkläder. Ännu bättre känsla.
 
Nu ska jag inta soffläge ock spendera resten av kvällen framför tv:n :)
 
 
 
 

SESAMKAKOR

 
 
Min måndag går hem. Jag är ledig ock gör allt jag inte borde. Skär mig på ett vinglas som gick sönder, elvispen gick sönder ock jag säger meningar som; det är skönt när skiner solen...
 
Men den är inte bara helt knas ändåå. Har bakat sesamkakor som smakar klockrent. Näst intill orginalet. Här får ni receptet (y)
 
 
 
 
 
Sesamkakor, ca 15 st
 
 
2 dl hela skalade sesamfrön
1 dl kokos
4 msk honung
2 msk socker


1. Smält samman socker och honung i en stekpanna på medelvärme.

2. Rör i resten av ingredienserna och fortsätt att steka på medelvärme.
Rör hela tiden tills fröna har fått en gyllenbrun färg, för mig tog det ca 5-7 min.

3. Häll upp blandningen på en plåt som är klädd med bakplåtspapper.
Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå. Kavla till önskad tjocklek.

4 Skär kakan i bitar med en vass kniv när den kallnat.

5. Låt stå i kylskåpet ca 1 h innan de läggs i en burk. Förvara sedan svalt.
 
 
Nu ska jag laga middag, entecote ock klyftpotatis blir det.
 
 
 
 

KANELBULLAR

 
 
Tjena på er. Igår när jag kom hem från jobbet, så åkte jag i stort sett raka vägen mot stan. Många skrattade åt mig för att jag inte hade bakat bullar under mina 24 år. Så jag tänkte helt enkelt att det var dags att överraska. Min tur gick hem till Therese ock Viktor. Bakade bullar så det stod härliga till. Teamwork löser mycket. En helt fantastisk kväll med mycket skratt, underbart saftiga bullar ock levande ljus mitt på kanelbullens dag. En söndag i klass!
 
 
 
 
 

DRA MIG, VAD BRA HON ÄR!

 
 
 
 
 
 
 

BROKEN ARROWS

 
 
 
 
Såhär såg min torsdagkväll ut. Den är ganska värdefull den kvällen innan man ska vara en av de som ska jobba under helgen. Men nu är det redan lördag ock mitt pass är klart, så bara söndagen kvar, gogo.
 
Denna veckan har verkligen mina köksapparater sats på prov. I onsdags så gick mitt våffeljärn sönder. Skulle göra varma mackor, ock när jag skulle stänga igen den, så åkte handtaget av ock en sladd flög ur. Mitt under mackans ock värmens gång. Så jag blev lite orolig att det skulle börja brinna. Paniken steg så jag slängde ut det genom fönstret. Tur att jag hade en smörgåsgrill att använda därefter. Idag när jag kom hem från jobbet så hade jag köpt med mig sötpotatis som jag planerade att fritera. Allt gick bra fram tills dess att jag skulle ta upp själva korgen, då gick handtaget av, ock korgen for ner i frityroljan igen. Så att få upp korgen igen, det tog sin lilla tid, med tanke på att frityroljan var upphettad. Ock det ska man ju passa sig för om något vad jag hört varjefall.
 
 
Så då får jag ta mig en sväng till elgiganten i vinter igen då ock fixa nya. Men jag hade ändå planer på att köpa ett nytt våffeljärn, för jag vill hellre ha ett för 2 våfflor. Ock elgiganten ock jag går ju lite hand i hand så att säga, så det har jag inga problem med ;) Att leva utan fritös, det går bara inte i min värld. Min barndom bestod av väldigt mycket fritös ock inte minst under nattimmarna efter en kväll på krogen. Då var det standard att ringa Fredrik ock be han starta igång fritösen åt mig. Haha usch jag tycker fan synd om honom. En 2 år äldre syster ringer klockan halv tre på natten ock vill ha fritösen igång runt klockan 3 på natten. Kan ni förstå vad han fick leva med, hahah stackarn (a)
 
 
Men nu är det lördag ock ikväll tänker jag äta chokladbollar, kolla gårdagens avsnitt av idol ock kanske dricka ett glas vin lite senare. Fin lördag på jobbarhelgen ändååå!
 
 
 
 

ATT DRÖMMA ÄR MITT STARKASTE KORT

 
 
 
 
 
1. Lammskinn  2. Poster 3. Poster 4. Bricka 
 
 
 
 
 
1. Glasflaska med sugrör 2. Glaskanna 2 liter 3. Skärbräda 4. Coupeglas
 
 
 
 
 
Rack Tidningshållare
 
 
 
 
 
Taklampa Matta
 
 
 
 
 
 
 

FÖRSTA OKTOBER

 
 
Helt sjukt vad dessa sista månader springer iväg. Nu går vi in i oktober redan, men jag måste ändå säga att det känns skönt att det går så pass fort som det gör. Även om jag är ett stort jävla fan av sommar, så ska jag inte krypa under täcket med att det är lite mysigt med höst ock vinter när man är ledig. Älskar att få tända ljus, krypa upp i soffan med massa filtar, använda stora halsdukar, stickade tröjor, dricka vin.. Ja ni läser väl den röda tråden?
 
Idag är jag ledig igen, vilket passar mig ypperligt. Har inte så mycket att göra, vilket jag njuter av. Vaknade i soffan idag i min fantastiska pyjamas, slängde på gossip girl ock snurrade in mig i en filt med en stor kopp te. Nu har jag precis fått hjälp av göran som har skuvat upp mitt café-stång-set i mitt sovrum, ock mamma hjälpte mig hänga upp gardinerna. Så nu känns min garderob betydligt fräschare ock hela rummet över lag känns så mycket renare. Känns skönt att grannarna är hemma med andra ord, när man behöver sådan här hjäälp.
 
Nu ska jag äta varma mackor ock fortsätta mitt gossip-maraton.
 
 
Såhär såg det ut innan:
 
 
 
 
 
 
Ock här är resultatet efter dagens projekt (y)
 
 
 
 
 

RSS 2.0