MALLAN BRALLAN KING

 
 
Mänskliga frukost- ock mellanmål. Vi är ju bara människor! Tänk om alla bara kunde äta mat, som människan alltid gjort, innan alla skulle börja ta bort kolhydrater. Ursäkta, men så kan man väl ändå inte vilja leva i längden. Att ta bort något så gott som klyftpotatis, potatisgrattäng, hasselbacks, eller vilken källa som helst till kolhydrat. Ett liv har man, ock att undvika något så gott, känna dessa cravings som säger åt en att äta, men ändå undvika det, bara för alla tidningar säger att man borde.. Sicken jädra spelplan. Mallan, vi håller oss inom boxen. En bulle är bättre som mellanmål än inget alls. King på den! Var människa, ät potatis! ;) haha var bara tvungen att yttra mig lite. Detta var ju såklart vad jag tycker ock inte ni kanske !?
 
 
 

Några exempel på en bra frukost är:

  • Fil med flingor eller müsli, smörgås med pålägg och grönsaker och en frukt.
  • Gröt med mjölk, smörgås med pålägg och grönsaker och en frukt.
  • Kaffe eller te och 2-3 smörgåsar med pålägg och grönsaker, ett kokt ägg och ett litet glas juice.

 

Exempel på bra mellanmål är:

  • Smörgås med skinka och grönsaker, tillsammans med kaffe eller te.
  • Fil och flingor eller musli och en frukt.
  • Kaffe eller te och en bulle kompletterat med frukt.
  • Bara en frukt är bättre än inget alls.
 
 

DON'T BRING FLOWERS AFTER I'M DEAD

 
 
Idag har jag varit så jävla ledig :) Började min dag med att tvätta, ock har därefter haft maskinen igång hela dagen. Runt elva så bestämde jag ock mamma att vi skulle dra till stan idag ock kolla läget. Hon hade vissa saker som hon behövde köpa, ock jag hade en sak som jag verkligen ville köpa, dessutom så var jag bara sugen på att göra något, köra lite bil o såå. Kan inte säga att jag lämnade staden tomhänt :) Fick med mig lite smått o gott hem faktiskt :)
 
 
Mitt måste-köpa-denna-blomman-behov tillfredställdes :) Så jävla nöjd över denna skönheten! Skaffade mig 2 på direkten :)
 
 
 

SKYDDA MOBILEN TILL VARDAGSKLANTET

 
 
 
 

TRY THIS SING ALONG

 
Bara jag som faktiskt tycker detta är mysigt eller? :)
 
 
 
 
 

FIN KVÄLL PÅ JOBBARHELG

 
 
Nu var jobbarhelgen klar. Igår fick jag fint besök av Therese ock Marie.
När jag slutade vid fyra, så köpte jag med ost ock kex, mango, dadlar ock druvor ock ett glasspaket med glasstrutar, strössel ock chokladsås som vi kunde ha under kvällen. Så vi tillbringade kvällen i tv-rummet med massa gott, melodifestivalen ock därefter musik. Kvällen bjöd på galet massa skratt, dans ock sommarplaner. Perfekt lördag. Så himla skönt o göra något även fast man jobbar på helgerna. :)
Närmare tolv åkte de hemmåt ock jag blev ensam med alldeles för mycket gott kvar på bordet. Med en skaplig energi som jag fick av sällskapet, så drog jag igång en film ock fortsatte att äta. Runt halv två kröp jag ner under täcket ock tre timmar senare ringde klockan... Men idag på jobbet flöt allt på, halva tiden var jag något av en zombie ock jag blev tröttare ock tröttare för varje timme. Så när jag var hemma runt halv fyra idag, så åt jag ost ock kex, ock sedan somnade jag. Vaknade lagom till Hellenius hörna ock har nu precis sett klart på farmen som den farmar-nörd jag är. Nöjd av allt vad denna helgen gav!
 
 
Bjuder på 3 raka från gårdagens mello. Första låten kommer vara ännu bättre med en bra dänga i basen alltså, power! Sedan var ju jonkla-låten, den sista under gårdagens avsnitt väldigt väldigt fin. Synd att man inte kan lyssna på den nu, men det blir kul o se den i finalen istället. Ock den fick stämningen i mitt tv-rum att bli ännu bättre, vilket man knappast kunde tro skulle kunna ske, med de glada läppar vi besatt redan innan han drog igång. TACK!
 
 
 
 
 
 

03:46

 
 
Godmorgon?
 
Har vaknat nu, ock tänker, att om det går, så håller jag mig vaken tills jag ska iväg till jobbet vid halv åtta. Jobbade igår kväll, så somnade väl för typ fyra timmar sedan. Men nu när jag vaknat av någon anledning så kan det vara bra att vara uppe, för annars blir man så satans trött. För två veckor sedan när jag jobbade helg, så vaknade jag också såhär tidigt när jag kom till mitt lördagspass, så då gick jag upp ock bakade bröd, men det var konstigt tyckte de flesta. Typ pensionärsvarning!
 
 
Hur som helst, igår även idag har jag så oerhört ont i mina ben alltså, en träningsvärk från himmelen är det som jag välkomnar. Igår på jobbet, så gjorde det fruktansvärt ont på framsidan av smalbenen, benhinnorna, i varje kliv jag tog. Jag intalade mig att det var träningsvärk ock ovana, men jag fick lite varningar om att vara försiktig när det kommer till benhinnorna, då det kan bli långdraget om man kör på, ock att smärtan kan bli mer extrem. Så vad som händer nu, är att jag måste köpa ett par nya joggingskor med ännu mjukare sula. Så hoppas jag på att det är det som är problemet när jag springer på asfalt. Vila nu idag ock imorgon, så får vi se hur det känns på måndag, men nya promenad-/löpskor skriver jag upp på min inköpslista :)
 
 
 
 

10:01

 
 
Välkommen, fredag!
 
Började min morgon ute i rusket med lite jogging, kort o gott så att säga. Har fan träningsvärk... Fastän att jag inte ens kört hårt. Alltsåå?! Nu har jag precis ätit frukost, mitt nybakade bröd (a) så jag ska gå ock duscha ock sedan fixa ordning mig. Trevlig helg på er :)
 
 
 

JAG ÄLSKAR ATT BAKA

 
Oj, så mycket att göra, så lite ledig tid. Känner mig som en ingrodd padda. Hur det känns avslöjjar jag inte, men jag måste ta tag i mig själv. Nackdelen med att jobba mycket. Min hälsa går i graven. Min hjärna kan inte arbeta så långt tillbaka i tiden, att jag faktiskt inte vet när jag tränade senast. Men idag började jag lite lätt, inget gym med styrka ock ta i o ha sig, utan en långsam springtur på 2 kilometer, som mer eller mindre tog kål på mig. Usch denna känslan stinker, ock ändå kan jag inte bättra mig. Nästa vecka, standardvecka med minimalt med jobb för min del, då har jag ock brallan bestämt oss för att ta tag i oss själva, försöka motivera varandra, pusha varandra. Det känns braa, då kan man bolla lite middagar, mellanmål, baktips ock vice versa. Eller helt enkelt få skryta över hur bra man skött sig om nu så verkligheten blir. VI ska kämpaaaaa varjefall !
 
Idag fick jag med blotta ögat njuta av en ledig dag, värd att vänta på. Så mycket jag hade planerat att göra. Viktigast av allt var att baka ostfrallor ock tekakor. Det var vad jag gjorde. Jag började med ostfrallorna. Vilken kallabalik alltsåå. Att jag älskar att baka, med vid detta tillfället får jag lust att bekänna färg. Min karriär som bagare kommer nog aldrig att existera förutom i hemmet. Så mycket kladdig smet, mjölet yrde i köket, ock jag har nog aldrig insett att det skulle vara så svårt att få ihop degen. Känner att jag på något sätt drömt rätt, när jag inte drömt om att bli bagare. Men sedan när jag kom till tekakorna. Fan så lätt det var. Så vid fyra idag, så hade jag bakat klart, så nu finns det några brödpåsar i frysen att ta upp. Då mår jag braaa! Nybakat bröd alltså, bästa kvällsmackan i historien. Sedan att min frys bara blir trängre ock trängre, damn.
 
 
 
Mina ostfrallor kan gå till historia, så fantastiskt goda om man frågar mor o bror !
 
 
 
 
 
Sedan gjorde jag ordning entrecote ock klyftpotatis. Smakade lika bra som det låter.
 
 
 

Men min städning ock allt som jag också skulle göra idag, återstår. Får se vad jag hinner imorn innan jag pyser till jobbet där min helg kommer spenderas. Nu har Mindy krypit upp i min famn, dags för lite tecknat innan jag släcker ner för denna dag.
 
 
 
Min prins gav mig världens bästa alla hjärtans dag! <3
 
 
 

MIN VARDAG UTAN ROCK

 
 
 
 
 
Många kunder ställer frågor som går på repeat från vecka till vecka, dock inte samma människor, utan nya varje gång. Så många som frågar om Tony är min pappa. Yepp, det stämmer. Då får jag på se reda på att vi är släkt. Inte bara jag ock pappa, utan jag ock främlingen, främingen på coop. Människorna i fråga vet exakt vem jag är, medans jag mer eller mindre försöker ändra mitt frågetecken till utséende till en punkt, eller varför inte ett utropstecken. Men då välkomnar jag dilemmat; frågar man sin släkting vad han/hon heter?  Det gör inte jag, utan jag spelar med på fronten, försöker minnas storyn ock delar med mig den till pappa, för att på så vis få reda på vad denna människa över huvud taget kan ha för namn. Alltså, vaaa, alltsåå vaaaa.
 
 
 

MALIIN, DETTA KOMMER BLI BRA

 
 
Nu har jag anlänt hem efter en tur i skövde. Jag har bara hunnit tända i pannan. Nu ska jag leka lite med dagens shopping. Besökte ju Elgiganten, som jag skrev. Kollade upp priser på att laga min telefon, ock hur länge den skulle behöva vara på inlämning om mitt beslut så skulle bli. Men efter svaren jag fick, avböjde jag ock tänkte om helt enkelt. Nu sitter jag här ock väntar på att min nya mobil ska laddas upp till 100, så jag kan gå igenom alla funktioner :) Sedan ska jag styra över mot GPS:n som jag också köpte :) Spännande måndag. Ska försöka att inte glömma av pannan nu bara ;)
 
En Samsung Galaxy Note 4 6G fick det bli :) Tror på ett lyckligt liv tillsammans !
 
 

 

TomTom Go 50 GPS LMT
 
TomTom Go 50 GPS LMT (V&auml;steuropa&#47;Norden)
 
 
 

DET GAMLA TAR DIG TILL DET NYA

 
 
 
 
 
 
Nu känner jag en positiv inställning inför denna veckan. Imorgon hade jag först tänkt att gå till gymmet, då jag har ledig tid på morgonen, innan kvällsjobb. Men nu när min mobil är "in another league", så måste jag åka in ock kolla läget med den. För den jag har just nu, den gör min bannemig helt handikappad alltsåååå! Vardagen blir tråkig utan snap typ, HAHA. Ne men bokstavligt talat, den sätter mig på plats helt enkelt. Sedan ska jag köpa en gps, så jag kan åka till min pojke på alla hjärtans dag ♥ !
 
 
Men nu, nu ska jag bara sova :)
 
 
 
 
 

BRA STUNDER FÖR LIVET

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avslutar denna nostalgimix med en bild från min födelsedag förra året, som mina tjejer gjorde till världens bästa !!! Kan inte tacka dem nog alltsåååå! :D Så fina tjejer innifrån ock ut, ock tänk att de är mina. Lyckligt lottad ! <3
 
 
 
 
 

THAT'S ALL YOU NEED TO KNOW

 
 
En av 2 hektiska veckor lider mot sitt slut. Kunde jag vara lyckligare? Jaaao! Längtar så efter nästa lördag, ock få träffa fredrik! Då går jag även in på mina standardtider ock börjar med en ledig helg. Har efter helgen ett långt dubbelpass på måndagen därpå bara, med öppning ock stängning, men sedan är jag inte själv att ta hand om två lägenheter, en uppfart att skotta, trippelt så mycket jobb ock ha tillräckligt många timmar ledigt för att få upp värmen i huset. Jag har fått smaka på känslan av att kombinera 2 veckors heltidsjobb, med att ta hand om ett helt hus ock vad det innebär. Att vara själv med det, är bannemig inte så bara som man kanske kan tro. Glömmer bort mig själv lite undertiden känner jag.
 
 
Ikväll äter jag godis, i brist på annat helt enkelt med melodifestivalen framför mig ! Trevlig helg på er :)
 
 
 
 
 
 

DON'T GO WASTING YOUR TIME

 
 
Godmorgon, eller godmorgon? Jag har varit vaken alldeles för länge för att säga godmorgon, så det är dags att vakna hörrni :) Pappa har precis varit här ock hjälpt mig att byta batteriet i bilen :) Blev lycklig av att höra motorerna gå igång för mig igen ;) Nu väntas jobb till 18.15 för min del :) Men detta blir nog en bra fredag :) Att bara få byta till en dagtid istället för att stänga gör ju dagen så mycket bättre. Dessutom så börjar jag 07.00 imorn, ock då kan det vara skönt att inte jobba till stängning dagen innan, för då får jag bannemig inte sova många timmar. Ikväll funderar jag på att lyxa till det med ost ock kex bland annat framför gladiatorerna :) Så gott! Kanske ska köra på lite vin också (y)
 
 
Men nu är det frukostdags :)
 
 

MATKASSE - ONSDAG

 
 
 

SMACKA PÅ BARA, ALLT PÅ SAMMA GÅNG

 
 

Min mobil orkade tydligen inte med mig mer... Den är igång, ock alla mina 10 larm som ringer mellan 04-06, yepp, de ringer i vanlig ordning, men skärmen är kolsvart. Har sökt massa på youtube ock provat en hel del knep men det går bara inte. Inväntar alltså lite fritid att ta mig till skövde för att lämna in den eller också köpa en ny. Nu är ju det här med fritid ganska så sällsynt, då jag är ledig först den 14 februari nästa gång. Men det är inte det största problemet för om jag börjar fem en dag så har jag möjlighet att åka in innan jobbet kallar. Men problemet sitter ju i att jag inte bara kan åka iväg till skövde. Som ni kanske vet så nämnde jag för någon dag sen att min bil inte går igång. Jag kom helt enkelt inte in i den över huvudtaget. Spekulerade i om det kunde vara batteriet i nyckelt, men det var inte ens logiskt, när jag aldrig använder den, utan bara drar i handtaget.. Jag ock bilar, vi borde bli bättre tillsammans. Men tur man har en sådan bra pappa. Man ringer till honom, förklarar felet, ock sedan ringer han till volvo ock får alla tips på lösningar. Fick en bakväg ock tog mig in i bilen ock fick på så vis reda på felet. Batteriet är helt utslaget! Så här är jag, mer fast än någonsin. Extra typiskt att min bil hade ett batteri i ett större format, som var tvungen att beställas. Men pappa fixar allt, när jag inte fattar något typ. Ett nytt batteri är beställt, en liten fritid som kan kopplas till lite av pappas fritid, så ska vi nog kunna byta bilbatteri så småningom.
 
 
MIN ÄLSKADE BIL ALLTSÅÅ :D
 
 
 
Känner ändå hoppet, det sitter där det ska :D
 

RÖRIG TJEJ, TJOHEJ

 
 
 
 
 
Nu har jag mycket att skriva, men funderar på om jag ska dela upp det? aja nu kör vi. Börjar med en artikel från Töreboda city. Händelse natten till tisdag.
 

Spår i snön avslöjade snustjuv

 

En 18-årig man greps natten till tisdagen för ett inbrott vid Coop

 

Konsum i Töreboda.

 

Det var vid 01.25 som väktare och polis kallades till affären efter larmet utlösts.

Övervakningsbilder visade att en maskerad man sparkade in en ruta till entrén vid affären och plockade på sig ett antal snusdosor.

Inbrottstjuven försvann snabbt från platsen, men polisen hittade spår i snön som ledde till en lägenhet i centrala Töreboda.

Mannen kunde gripas och vid en husrannsakan hittades snuset och en rånarluva. Mannen fördes till polisstationen där han erkände inbrottet. Han släpptes sedan fri efter ett åklagarbeslut.

 

Det betydde, "håll fingrarna i styr, ock rör inte snuskylen". Sjävklart kändes det som att alla kunder skulle köpa snus igår.. Men dagen gick ock efter 21 timmar på två dagar var jag ganska snurrig. Men jag tog mig hem, skottade av uppfarten, ock lagade sedan en så fruktansvärt god måltid. Den som jag la upp igår som kom från matkassen, sjukt jävla gott alltsååå! TIPS! Men det som fick mig att må bäst igår, det var att jag fick en orkidée av en kund, Lotta Belsing. Alltså hur snälla ock omtänksamma människor kan det finnas. Jag blev så överraskad. Det som gör arbetet så mycket finare, att man får träffa så oerhört många goda personer mitt i högen av allt annat. Tack så mycket Lotta, tack! Du är fantastisk! :)

 

 
 

Vaknade imorse ock såg att snön gick på repeat, ut ock skotta bort de 10 cm som fallit över natten. Nu är det såhär att jag inte gillar att klaga på saker, om jag verkligen inte måste. Men nu alltsåå, nu börjar jag faktiskt tröttna på det. Visst, det kan få ligga kvar, men nu fan snöar det igen ock har gjort hela dagen. Så utöver min arbetstid imorn mellan 7-19, 12 jävla timmar, så kommer jag få gå ut ock skotta snö igen.... Nu hoppas jag såklart inte att orten kyls ned till 10-15 minus som alla snackar om. För imorn kommer jag bannemig inte hinna tända i pannan allltsååå. Okeey, lät jag tillräckligt irriterad? Orden får mig o låta som en gangster, men fan vad lätt det är att skriva om något som stör en igentligen så lite. Äääh fan vad fjantig jag är, hur jobbigt kan det vara liksom :D

 

 

MATKASSE - TISDAG

 
 
 
 
 
 
 

EN VERKLIG DEJA VU

 
 
 
 
 
Om jag nu stavade rätt, men ah ni fattar.
Förra året när grannarna stack till Thailand, så laggade min mobil totally.
 
Igår när jag var på coop så var allt som det skulle. Men väl hemma runt halv elva, skärmen är svart. FAN. Det här med väckarklocka? Det här med att jag samtidigt inte kommer in i min bil? Att jag känner mig ganska begränsad förstår ni eller!? Hoppas på att få igång mobilen så fort som möjligt, men då vet ni varför ni kanske inte får tag på mig. Jävlar vad beroende man är av mobil, så jävla bortskämd. Synd att man märker det först när den lägger av. Uppskatta var det. Ock jag som skulle kolla på en snap från Malin när jag kom hem igårkväll. Den var säkert asakul, som vanligt. Kanske kan se det i något annat liv.
 
Jag som även var så duktig ock fotade matådan igår som jag lovade er. Det kommer så småningom. Stay tuned typ ;)
 
 

MATKASSE - MÅNDAG

 
 
 
 
 

Fantastiskt

 
 
 
 
 
Farmen nu ock sedan är det jag som kryper i säng. Gör mig redo för veckan, ock startar med en förhoppningsvis ordentlig sömn. Idag har jag mixtrat en hel del med mejeriprodukter. Jag har gett mig på simpla mellanmål aka efterrätter, som jag inte kunnat drömma om att åstadkomma. Jag har gjort chai latte, bananglass ock chokladmousse. Alla tre har smakat riktigt fint. Känns oerhört braa att vidga min standard lite granna. Blicka utanför boxen så att säga, testa något nytt. Längtar efter att baka hela tiden. :)
 
Får önska er en fin vecka :) Jag kommer nog vara ganska osocial, med tanke på mitt pressade schema.
 
 Godnatt allihopa :)
 
 
 

KROSSA ELLER KROSSAS

 
 
Såg att RIhanna-låts-inlägget tagit bort. Så jag kör en dubble. Den är ju så förbannat braaaaa!
 
 
 
 
Fyfan vilken fin söndag, nämnde jag det. (y)
 
Har ätit varannan timme, men jag har bara ätit braa mat, vilket känns som en väldigt bra start på februari. Folk tycker ju att jag tränar ganska mycket, vilket om jokern i leken ska pallra sig fram, är ett ganska överdrivet tyckande. Om jag är på gymmet, visst, men vem vet hur hårt jag kör? Såg en logga där det stod "jag tränar som en idiot, men det syns inte på min kropp". Den skulle jag kunna använda, ock folk skulle vara överrens. Allting vore lätt då, precis som när man var liten. Men kosten är bannemig så mycket viktigare, det har jag lärt mig över helgen. Har nog aldrig läst så mycket som jag gjort dessa dagar, men nu ska jag ge "the power of food" en chans :)
 
Jag har mina små ersättningar om sockersuget skulle sprinta.
 

12:36

 
 
 
 
Än så länge flyter dagen på. Snickrarna är i full gång sedan några timmar tillbaka.
 
Jag började min söndag med en sovmorgon till sex. Sedan efter någon timma framför tv:n, med en penna i andra näven, ock ett papper bredvid, så hade jag fått ner några saker som jag skulle behöva köpa för att börja min dag på bästa möjliga sätt när det kommer till dagens måltider. Klockan är halv ett ock jag har redan ätit två stycken mål. Ska om haltimman äta igen har jag tänkt. Är redan hungrig, men jag ska försöka hålla mina tider. Men det får inte gå för långt mellan mina mål, för då startar det där suget efter att vilja ha allt ... 2 timmar står det på mina anteckningar, så får vi se om jag kan sköta det under februaris 28 dagar.
 
Önskar mig själv lycka till med en klapp på axeln. Huvudsaken är att jag gör mitt bästa, eller hur :)
 
Havregrynsgröten gick att äta btw. Men jag tänker inte skryta med att det smakade braa, för så gott var det faktiskt inte. Men jag ska försöka äta det kanske tre gånger i veckan varjefall :)
 
 
 
 
 

RSS 2.0