SHOPPING

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

WE'RE RUNNING IN CIRCLES

 
 
 
 
 
 
Har bokstavligt talat inte varit så engagerad det senast. Det har varit väldigt fullt upp hela tiden. Jag minns knappt var jag var när jag senast skrev något här. Men min känsla säger att jag satt på precis samma plats som nu. För två helger sedan så var jag i Göteborg. Det trodde jag att jag hade delat med mig av, men sanningen svider. Hur som helst, Göteborg var helt fantastiskt. Vi hann med julmys, julmarknad, jul på liseberg, utgång ock en himla massa skratt. Mitt ess!
 
Sedan gick vi in på julveckan ock jag tappade fokus helt. Skulle hämta ett hjärta hos spegelmästaren på måndagen där. Det insåg jag idag, en vecka senare, men nu har jag hämtat det ock hängt upp det i min matsal.
 
På onsdagen skulle jag in ock sätta in en p-stav. Resultatet av den hormonförändringen gjorde mig förkyld ock så är jag än idag. Men en lätt förkylning gör mig inget.
 
Sedan var det äntligen julafton. Spenderade dagen fram tills sex ute hos pappa med Fredrik, Helen ock Arvid. Sedan åkte jag ock Fredrik in till mamma för att spendera 18.00 till 01.00 där. Hua. Full rulle hela dagen. Matkoma ock hela paketet tväärsomnade jag vid två på natten. Tur var väl det, då det var jobb för min del på juldagen, innan jag gick på ett julfirande nummer 2 där vi skulle spendera kvällen hos mamma igen för att min syster ock viktor också skulle få jula med oss detta år. Sedan var det jobb på annandag jul ock även igår som även den dagen avslutades med julfirande. Denna gång nummer 3 ute hos pappa så att han också kunde säkra en jul med therese ock viktor. Den sista julen bjöd på tacos som tur var..! Kan det bli för mycket mat? ibland faktiskt ..! Som sagt, sanningen svider.
 
 
 
 
 
Det blev mycket julfirande för min del detta år, men att få roa sig så mycket på ens jobbarhelg, som dessutom bestog av tre röda dagar i rad. Det seglar jag i hamn med. Nu inser jag att julen är över, det är dags att tömma de sista i glöggflaskorna, lussekatterna kan ätas upp ock likaså julgodiset. Nu närmar vi oss nyår ock min plan just där har inte riktigt fallit på plats än... Stressen kryper sig på ock jag känner faktiskt att jag inte vet vad jag vill just nu. Eller också så vill jag så mycket men att något annat sätter käppar i hjulen.
 
Det var mina senaste dagar aka veckor. Denna veckan kan jag med glädje njuta av enbart 2 arbetsdagar. Det passar mig sådär asbraa med tanke på hur vilsen jag känner mig. Behöver få rätsida på mitt liv just nu, hur vrickat det än låter, haha.
 
Insåg även att man om 2 veckor kan städa bort julen. Så då gjorde jag en beställning på nya gardiner till matsalen. Har haft mina silvriga där nu i 3 år, vilket var alldeles för länge enligt mig...
 
Hur som helst, denna dagen består av tvättning, jag bakar även bröd, har bakat, ska baka, in progress typ. När jag rört ihop lite jäst, mjöl ock vatten så insåg jag att jäsningstiden låg på fem timmar. Hur jävla hungrig ska man behöva bli liksom?
 
Dags att hänga tvätt.. Tack för mig!
 
 
 

DET KÄNNS ALLTID BRA ATT SKRATTA

 
 
 
 
 
En måndag efter en helg av jobb går mot sitt slut. Under helgens gång hann jag även med ett kalas för pappa, som blev himla trevligt. Kvällen bjöd på mat ock tårta, fina människor ock väldigt mycket skratt. Helt fantastiskt! Det är så himla kul att åka ut till fägre ock känna sig så avslappnad som man faktiskt blir.
 
Idag började min morgon med mys tillsammans med Mathilda ock Svea. Så himla härligt! Sedan bestod min dag av några timmars sömn innan jag tog tag i tvätten ock uppvärmning av denna kåk.
 
Imorn ska jag in ock kolla mitt blodtryck, så istället för att jobba 8-18.15 så går mitt pass mellan 9.15-14. Ett lyxpass helt klart. Nu ska jag titta på sverigequizen innan jag går ock lägger mig.
 
 
 

DET KOMMER TILL OCK MED BLI LÄTT

 
 
Idag har jag namnsdag, det står skrivet i stjärnorna. Så grattis till alla Malin i denna värld.
 
Vart att börja? Vissa gånger känns det bara bättre att hoppa rätt på efterrätten. Det tyckte varjefall min tjejer i lördags när vi var ute, haha. Men jag är stolt över att de säger vad de tycker, jag behövde utmanas helt klart. Allt som allt så bjöd lördagen på en 8-timmars "barrunda". Helt galet, jag vet. Höll mig dock till vatten, bubbligt liksom naturligt. Men den var uppiffad med citron, däni!
Ekonomin tillät inte en massa lyx, lyxen blev istället kvalitetstid för min del. På något sätt känner jag mig desto med laddad inför nästa helg då vi pendlar ner till Göteborg. Hur braaa?
 
Idag har jag ledigt, så jag ska försöka reda ut så mycket som möjligt. Ska bland annat skriva en ekonomi-plan. Det är något som är oerhört viktigt för min del, för att vara säker på att det räcker runt. Måste få in alla utgifter fram tills den 15:e januari. Strikt lär det bli!
 
Men nu får ni ett tips på superlätt Jordnötsfudge. Innehåller endast 4 varor, som för min del alltid finns hemma i mitt kök, vilket är bra ifall suget sätter in. 
 
1 dl kokosolja
1 dl ekologiskt jordnötssmör (jag kör på creamy)
3 msk agavesirap
lite salt
 
Lägg allting i ett vattenbad ock låt smälta. Sedan kan du lägga bakplåtspapper i en matlåda eller liknande. Häll i smeten ock ställ in i frysen för att stelna. Första bitarna är lite annorlunda, då man känner smaken av kokosolja, men jag kommer definitivt göra det igen, för jag tyckte bannemig om det.
 
 
 

LÖRDAG

 
 
 
 
Just nu förbereder jag mig inför kvällen som kommer spenderas på pinchos :)
Jag ser verkligen fram emot att träffa tjejerna. Så trevlig helg!
 
 
 

HELGA DAG

 
 
Idag har jag varit ganska rädd till ock från. Träd faller ner, luften fångar saker ock kastar sedan iväg dem med hästkrafter. Jag behövde få in lite ro under denna kväll. Nu har jag sänk en flaska vin framför idol-finalen. Jag känner hur alla känslorna svallar. Nyheter efter nyheter ramlar ut på gatan. Alla tar kliv efter kliv medans en annan trampar på samma gata i samma mönster. Som att hoppa hage. Men vet ni vad? Jag har alltid drömt stort. Jag tror på något vänster, eller jag hoppas att jag en dag är där jag vill. Men idag svallar känslor för mina vänner. Folk flyttar till hus ock bygger en framtid, medans en annan bakar lussekatter för första gången. Så är det, vi alla kommer klättra på, fast i olika hastighet. Nu har jag suttit ock läst en hel del på nätet ock jag känner mig så hedrad över allt jag ändå har i mitt liv.
 
Nu ska jag snart hoppa i säng med mina glädjetårar. Imornkväll blir det pinchoshäng, ock det ser jag galet mycket fram emot. XOXO
 
 
 
 

RSS 2.0