GRANEN STÅR SÅ GRÖN OCK GRANN I STUGAN

 
 
Idag vaknade jag runt fyra av att någon åkte ock skrapade gatan. Undrade först vad det var frågan om, men jag steg upp ur sängen ock såg att landskapet var täckt av ett vitt täcke. Förstod inte riktigt vart det kommit ifrån, men tydligen så somnade jag ganska tidigt igår för att totalmissa att vintern knackade på dörren.
Hur som helst så inser jag att det var en jävla tur att jag hade bokat tid för däckbyte just idag.
Men nu lämnar vi november, ganska nöjda ändå hoppas jag.
 
Idag har jag tvättat mina sängkläder ock satt glitter i granen, kombinerat med gossip girl. Det är min måndag det, ock nu har jag precis duschat ock smörjt in mig med bodylotion. Så himla skönt. Pyjamasen är på ock jag funderar på lite kvällsfika just för stunden.
 
Försöker liksom fokusera på vardagen trots att jag innerst inne känner mig som ett litet barn som längtar efter tomten, men till skillnad från tomten så längtar jag till 18:e december ock Göteborg. Så är det!
 
 
 
 
 
 
 

JUST ONE MORE BITE

 
 
Under denna helg så har jag jobbat, men även hunnit julpyntat. Känns så himla mysigt i mitt hem just nu, ock bara det får mig att må bra.
 
Igår efter jobbet så drog jag en snabbis till stan för att fixa en ny ljusslinga till granen. Den första på 120 lampor täckte bara halva granen, så jag behövde en till. Efter en kvart så var jag redan påväg hem, snabba puckar, då jag visste att mamma ock Göran skulle bjuda på mat.
 
Sedan bakade jag ock mamma lussebullar hela kvällen lång.
Det var första gången som jag bakade lussebullar, så jag kände att jag behövde mamma vid min sida, ock även hennes bakmaskin, haha. Formerna på mina bullar stack ut lite i mängden, men huvudsaken var att de smakade braaaa. Jag ger mina tummar upp för första advent ock premiärbaket av katterna som smakade ljuvligt.
 
Superbra avslut på första advent :) Det ligger en bulle på bordet, men jag erkänner att jag faktiskt åt fyra stycken (a).
 
 
 
 
 
 

THE ONLY ONE

 
 
Idag har jag bytt gardiner ock strykit lite granna. Skulle gå ut ock byta till vinterdäck, men insåg som tur var vid första däcket att jag inte kom åt med nyckeln för att få loss en av bultarna, så jag får ta det på en verkstad på måndag. Istället tvättade jag av bilen en sista gång för detta året.
 
Nu väntar jag på att min bror ska dyka upp så vi kan åka in till stan ock mysa lite med min syster ock viktor.
 
Vad mysigt det är med rött i hemmet såhär i december månad. Underbar månad ändååå ock den har inte ens börjat! (y)
 
 
 
 
 
 
 
 

I TOOK A PILL IN IBIZA

 
 
 
 
 
 
Alltså denna dagen lämnar jag med ett leénde på läpparna. Känns som att jag hunnit med en hel del. Började min morgon med att traska upp till vinden ock hämta mina julsaker. Jobbar hela helgen, så då vill jag gärna ha prylarna nere i lägenheten, så man bara kan köra igång på lördag kväll.
 
Har även hunnit med att tvätta två maskiner ock byggt ihop min gran som jag köpte förra veckan. Köpte en naturgran pga bra recensioner, ock efter en timmas jobb idag så står den nu upp. Tänker vänta med lampor ock glitter tills kanske söndag ock första advent, tidigast alltsåå.
 
Hur som helst, upptäckte att Belinda ock barnen var här för att gratulera mamma, så då gjorde jag dem sällskap en liten stund på plan 2. När klockan passerat två tog jag svängen till Skövde för en runda. Styrde hemmåt runt fyra för att åka ock handla innan jag ock Therese ock Viktor gjorde grynkorv uppe hos mamma ock Göran. Så himla gott med potatismos. Vi gjorde på 6 kilo färs, så det blev endel, är lika med mat i frysen. Riktigt kul var det, ock extra speciellt blir det när man gjort den själv också, med hjälp av mamma ock Göran såklart!
 
Japp det var denna dagen. Imorn är jag ledig igen vilket innebär fullt upp ändå, men dagen ska avslutas i stan med mina syskon, Therese ock Fredrik. Bääst!
Ock Grattis till min fantastiska pappa som fyller 51 idag! :D
 
 
 

HAPPY B-DAY!

 
 
Godmorgon. Igår hade jag en kanonbra dag. Hann med att köra några tvättmaskiner, elda i pannan ock få upp värmen, duscha ock fixa ordning mig samt hämta smörgåstårtor ock kör till coop. Allt detta hann jag innan slaget av ett. Därefter tog jag svängen mot stan ock Therese ock Viktor. Therese var inte på plats när jag kom, så då drack vi lite kaffe ock hängde innan. Sedan när Therese väl kom så åkte vi 2 till skövde för att shoppa presenter till mamma ock pappa då båda de fyller år nu i november.
 
När vi var klara åkte vi tillbaka till Mariestad ock kom hem till Viktor ock åt pizza tillsammans. Sedan spenderade vi kvällen i biosalongen. Vi tre har sett alla hunger games-filmerna på bio tillsammans, så vi var ju bara tvungna att göra det nu med. Satan vilket bra avslut, ock jävlar vad rädd man blev flera gånger. Den började utan några mindre upphopp, men när väl första akten av ett högt skrik kom från mig, ock så pass att jag nästan satt i Therese knä.. Då blev man rädd flera gånger därefter i följd, ock man skulle nästan kunna tro att min stol hade någon typ av vibrator, så många ryck som jag gjorde. Men, den var braaaa!
 
 
Idag är det mammas födelsedag ock det ska såklart firas i eftermiddag :)
Nu ska jag äta frukost ock sedan ta tag i mina sysslor för denna dag.
 
 
 
 
 
 
 

EN DAG RESER VI JORDEN RUNT

 
 
 
 
 
Vaknade inatt ock kände mig pigg. Hade ingen tanke på att somna om just då, klockan hade nått slaget av halv ett. Kan ni fatta? Halv ett, ock jag trodde mig själv när jag bestämde mig för att inte somna om. Så jag satte igång tv:n ock slog på paradise. Haha helt sjukt att man kan sitta i soffan ock känna sådan inlevelse. Igår på paradise så fick Oliver lämna, ock jag grät nog lika mycket som hermansson om man ska blotta sig själv.
 
Närmare halv fyra så hade jag sett mina missade program, ock därefter så somnade jag faktiskt. Det tackar jag för. Nu har jag precis tagit en dusch, ock gjort hårinpackning ock ansiktsmask ock hela köret. Insmörjad i bodylotion ock känner mig allmänt fräsch. Idag står stängning på mitt schema, så vad jag gör innan dess återstår att se. Antingen kör jag dammsugaren varm eller också ligger jag i soffan hela dagen. Skönt att inte ha några måsten.
 
Har börjat denna morgon med att titta igenom alla mina småresor med mia tjejer. Sälen, Smögen, alla galna fester, ja listan kan bli lång. Med något av det finaste med dessa tider är att såfort man ser en bild på en stund, så målas en leénde på mitt ansikte. Den känslan värdesätter jag så starkt! Nostalgi ♥ !
 
 

MONDAY

 
 
 
En tur till Mariestad för att genomgå min första besiktning. Känslan av att veta att den var felfri kändes helt fantastisk. Folk har dragit slutsatser om att det inte borde vara något fel på den, då den inte har mer än fem år på nacken. Men man blir ändå lite fundersam. Men nu rullar vi ett år till ock jag är så glad för det.
 
Vi dansade in i några butiker, ock jag kunde äntligen köpa mig en gran bland annat, som jag faktiskt längtar efter att få plocka upp. En i plast fick det bli, även om jag hellre hade velat pynta en riktig gran. Men att köpa en riktig gran varje år, blir ju faktiskt ganska dyrt med åren, dessutom kan en gran ha en sådan stark doft att den till ock med tar död på blommorna. Så jag valde helt enkelt efter vad jag själv tyckte var mest logiskt. Sedan så önskar jag att jag kunde på-skynda julen på ett sätt. Men å' andra sidan så har jag inte den blekaste aning om vad jag ska köpa för julklappar i år. Vilket dilemma va!? Men jag kommer vara lycklig när första advent äger rum, det är ett som är säkert!
 
Hade planerat att göra porterstek idag, köpte allting igår för att underlätta denna dag. När jag väl ska börja med fransyskan, så inser jag att jag köpt högrev istället. Men sak samma. Fick byta ut mina planerade tillbehör mot något helt annat, som tack ock lov fanns hemma. Så idag kör jag långkok i stekgrytan istället. Närmare tre timmar ska grytan stå på spisen ock få puttra. Så vid fem räknar jag med att få äta idag. Ganska perfekt tid enligt mig.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen.
 
 
 
 
Traditionell julgran - traditional christmas tree:
 
 
 

GODMORGON SÖNDAGKVÄLL

 
 
Efter att jag kom hem från jobbet vid halv fyra, så kunde jag slänga på missade avsnitt från helgen, innan jag vid halv sex tog ifatt min sömn. Nu är klockan halv åtta ock jag har alltså sovit i två timmar. Hur sköönt?
 
Imorgon är jag ledig vilket ska bli så skönt. Jag ska in med bilen på besiktning halv tio. Första besiktningen på min volvo, så det ska bli intressant. Hoppas verkligen inte att den dragit på sig några större fel. Eller jaa, inga fel över huvudtaget vore ju såklart bäst.
 
 
 
 
 
 

BÄSTA JÄVLA LÅTEN JUST NU !!!

 
 
 
 
 
 

13:35

 
 
Vilken jävla skitfredag! Sitter ock soffan ock låter regnet falla utanför fönstret. Varje dag det regnar, så känns det som att himlen faller ner ock ger mig ständigt huvudvärk. Helt sjukt vad man kan bli påverkad av vädret. Men denna helgen ska jag ändå bara jobba, så för min del, så gör det faktiskt inget att det regnar... Bortsett från att jag får extrem huvudvärk dåå, det suger lite.
 
Men då passar det bra att äta något gott innan man börjar sitt pass. Så idag åkte jag ock handlade för att göra kycklingwraps med currykräm. Det var minst lika gott som det låter. Dessutom väldigt smidigt måste jag säga. Tummen upp för det! Nu ska jag hoppa ner i soffan den sista timman innan jag går iväg.
 
Trevlig helg :)
 
 
 

INSPIRATION

 
 
 
 
 
 
 
 
 

SELECTED FEMME SFLIFA LS COAT

 
 
Sitter här med ett glas rött, ock bestämde mig precis för att klicka hem en grå kappa bland annat, som jag spanat på länge. Kan knappt bärga mig tills jag får sätta tänderna i den. Tycker det är så jävulskt snyggt med kappor. Sedan har jag fått en dille på gråa toner, så jag tyckte det passade bra, end of story.
 
 
 
 
 
 
 
 

DETTA ALLTSÅÅÅ!

 
 
I väntan på något fantastiskt!
 
 
 
 
 
 
 

APPASSIMENTO RED WINE

 
 
I eftermiddag tog jag en promenad tillsammans med Mamma ock Göran. Sedan tog vi svängen förbi coop, så jag kunde köpa en chokladkaka. Idag är det ändå chokladens dag, ock då tycker jag att det passar mig bra att lyxa till det med en marabou ock ett glas rött när jag ändå är ledig :) Så det har jag precis njutit av.
 
Jag har lovat mig själv att lyxa till det med ett glas rött lite oftare. Ett glas vin skadar faktiskt inte. Så jag fick en bag in box av mamma när de kom hem från Kiel. Den blir nu min partner om kvällarna när jag intar soffläge. Hu bra låter inte det?
 
 
 
 
 
 

SOM DET BRUKAR

 
 
Såg att postbilen stannade till utanför, ock jag rusade till dörren som ett litet barn. Hängde mig ut för att visa att han har kommit rätt. Vem tror ni inte kliver ur bilen då om inte den snygga killen som även släpper av paket till coop. Där står jag ock ler ock ser allmänt konstig ut. Men glad blev ju jag såklart, att han kom med min matta som nu ligger platt i tv-rummet. Det skadar inte att leverantörer ser bra ut alltsååå, hahah.
 
 
 
 
 
 

JOTEX-FAVORITER JUST NU

 
 
 
 
 

LITE STÄMNING SÅ GÅR DET

 
 
Som en helt vanlig tisdagskväll, fast denna med lite julsång ock en väntan på morgondagen ock ett klockslag att heta ett. Förväntansfull till MAX! Imorn bitti står det städning på schemat, prio ett.
 
 
Nu inväntar jag äntligen hemma, innan jag kryper i säng denna afton.
 
 
Minns när jag begav mig mot Ulricehamn i somras. Helt själv åkte jag i bilen, med hög musik för att döda tystnaden, ock den enda jag litade på just då var min gps, ska vi kalla henne kajsamaja? När jag sedan kom fram till orten, så kände jag mig som en riktig jävla turist. Hade frågesport på gatan, med så många invånare blotta ögat kunde se, innan jag visste var jag kunde parkera till en början. Jag såg mig själv ta ett stort kliv åt ett håll jag aldrig traskat tidigare. Men stigen var behaglig. Jag minns hur mycket energi jag hade ock hur mycket jag önskade på en fantastiskt helg. Jag hade försteställt mig allting ock det sjuka är att det blev bättre än jag någonsin kunnat ana! När jag sedan lämnade Ulricehamn ock Jorunn, Hanna ock Line på söndagen, så mådde jag så braaa i själen?! Jag hade aldrig åkt dit själv för ett år sedan. Men förändringar är braa ock de där tjejerna alltsååå! Jag har nog aldrig kommit hem från någon helg med så mycket att vilja dela med mig av. Jag ville bara skrika ut i världen hur fantastiska de där människorna är! Fan alltsååå, men folk som inte deltagit fattar ju faktiskt inte vad man försöker framföra, men skit samma.. Kors i taket vad bra detta året har varit, jag måste bara säga det! Man blir ju lite ömtålig när man inser hur bortskämd man är med alla fina människor man har runt omkring sig. Synd att man är så förbannat dålig på att visa det bara...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JOHNNY BULLS

 
 
 
 
 

JINGLE ALL THE WAY

 
 
Att sova till halv nio, det var längesen jag gjorde det. Men satan vad skönt det var! Nu har jag precis tänt i pannan. Måste få upp värmen, för när jag vaknade så var det oerhört kallt eftersom jag eldade senast i torsdags plus att det har blåst väldigt inatt.. Så det blir min söndagssyssla utöver att jag ska städa ock plocka ordning. Sedan blir det nog nätsurfing för att fortsätta skriva på min pryl-vill-ha-lista.
 
Hade en trevlig kväll hos pappa igår, med god mat, massa skratt ock trevligt sällskap.
Grattis på fars dag!
 
 
 
 

BRAAA JOBBAT!

 
 
 
 
 
Då var mina 14 arbetsdagar i sträck gjorda. Ikvääll mår jag braaa, riktigt braaa faktiskt! Trodde fan inte att jag skulle sitta här med en sådan energi när jag bara har jobbat dagarna långa. Ikväll ska jag ock Therese ut till pappa ock fira fars dag. Kände att jag bara vill vara hemma imorgon, då det är min lediga dag äntligen.
 
Har vilat ett par timmar från det att jag kom hem idag, så jag ska orka med denna kväll.
Hoppas ni får en fantastisk helg.
 
 
 

GODMORGON

 
 
 
 
Som jag längtar till söndag nu ock en ledig dag... Det känns i hela kroppen att jag jobbat mer än vanligt. Men såfort jag kommer hem ock får släppa på spärren, så känner jag mig ändå ganska motiverad att ta tag i vardagssysslorna. Men jag har verkligen passat på att lyxa till det så gott som varje dag på något sätt. På så vis har jag haft något gott att se fram emot, vilket får dagarna att rulla vidare.
 
Nu sitter jag här med en kopp te ock har en timma till övers innan jag ska gå iväg. Det är så så förbaskat skönt att vara klar i tid, kunna surfa lite på nätet som man säger.
 
 
 
 

RSS 2.0